Kategórie receptov
Bezlepkový žemľová knedľa s vajcom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
57 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy dáme múku, vytvoríme jamku, v ktorej urobíme kvások z vlažnej vody, droždia a cukru. Necháme cca 10 minút odstáť, pridáme 1 vajce a vytvoríme knedľu. Knedľu varíme v osolenej vode cca 25 minút, po 15 minútach knedľu otočíme.
Knedľu si pokrájame na kocky, medzitým na masle osmažíme cibuľu, potom vložíme pokrájanú knedľu, chvíľu osmažíme, rozklepneme 6 vajcia a zamiešame. Potom osolíme, okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
20 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Cibuľa voľná
80 g
Pitná voda nesýtená
125 g
Cukor kryštál
4 g
Vajcia
300 g
Mleté čierne korenie
4 g
Maslo
50 g
Petržlenová vňať
4 g