Kategórie receptov
Bylinková roláda
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
60 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zo zmesi a vody vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dva rovnaké diely. Z cesta medzi fóliou vyvaľkáme asi pol centimetra hrubý plát, ktorý potrieme bylinkami rozmiešanými v masle. Plát zabalíme pomocou fólie do rolády a okraje zatlačíme smerom dovnútra. Bylinkovým maslom potrieme aj vonkajšiu časť rolády. Varíme vo vode (už nepotierame z vonkajšej strany) alebo v pare na 100 °C asi 38 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Zmes na Zemiakové cesto 400 g
400 g
Cesnak
2 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Maslo
40 g