Kategórie receptov
Hubový kuskus s rozmarínom
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
69 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Sušené hríby namočíme na pol hodiny do malého množstva vody. Cibuľu a cesnak olúpeme a jemne nasekáme. Lístky čerstvého rozmarínu očistíme a jemne pokrájame. Šálku kuskusu vysypeme do kastrólika, zalejeme lyžicou oleja a premiešame. Zalejeme rovnakým množstvom vriacej vody, prikryjeme pokrievkou a necháme vodu celkom vsiaknuť. (Šálka s obsahom 1,5 dl). Na masle necháme speniť cibuľku a cesnak. Potom vmiešame huby aj s výluhom a pokrájaný rozmarín. Osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme. Takto pripravené hríby premiešame s kuskusom, podľa potreby ešte osolíme a prehrejeme. Hubový kuskus podávame ozdobený vetvičkou čerstvého rozmarínu. Vhodnou prílohou je akýkoľvek zeleninový šalát.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
30 g
Cesnak
5 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Hríb smrekový sušené huby
20 g
Rozmarín
3 g
Maslo
20 g