Jednoduchý chlieb bez lepku
Postup prípravy
Múku premiešame s preosiatym kypriacim práškom, pridáme jogurt, štipku soli a zamiešame lyžicou. Potom rukami domiesime cesto tak, aby sa všetky tri prísady prepojili a cesto ostalo hladké a nelepivé (ak treba, pridáme trochu múky).
Cesto necháme krátko odpočinúť pri izbovej teplote.
Medzitým si roztopíme maslo, pridáme doň roztlačený cesnak a premiešame.
Odpočinuté cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Na pomúčenej doske ich vyvaľkáme na veľkosť panvice, z jednej strany ich potrieme cesnakovým maslom (alebo olejom) a namastenou stranou ich kladieme na suchú rozpálenú panvicu. Chlieb opekáme z každej strany asi dve minúty. Tento super jednoduchý chlieb bez lepku padne vhod aj k mäsu (napr.ak nám ostalo kuracie alebo bravčové pečené mäso z minulého dňa), k rôznym zeleninovým šalátom alebo so syrom.
Vytlačiť recept (PDF)