Kategórie receptov
Koláč so špenátom a balkánskym syrom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vidličkou vmiešame maslo do múky kým sa nevytvorí mrvenica. Vmiešame vodu a rýchlo uhnetieme cesto do hrudky. Ak treba, pridáme viac vody, kým cesto nebude mierne lepivé. Zabalíme ho do priľnavej fólie a necháme 15 minút uležať. Umiestnime cesto na vysypanú dosku a vyvaľkáme na priemer 20 cm. Placku preložíme do formy na pečenie. V miske vymiešame vajce s prelisovaným cesnakom a korením. Nakrájame syr na kocky a pridáme k vajciam. Vmiešame rozmrazený špenát. Túto zmes nalejeme na cesto do formy na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre 30 až 35 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Balsýr 200 g
100 g
BREAD MIX WHITE LIANA - bezlepková zmes s 3 druhmi vlákniny na svetlý chlieb a pečivo 1000 g
100 g
Cesnak
3 g
Pitná voda nesýtená
20 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
50 g
Provensálske byliny
4 g
Špenát zmrazený
100 g