Kategórie receptov
Langoše
Počet ingrediencií
4
Počet porcií
7
Sacharidy na jednu porciu
31 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na prípravu potrebujeme: 250 g univerzálnej zmesi, 160 ml vody, 1/3 lyžičky cukru, ½ kocky (21 g) čerstvého droždia.
Z vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vzísť. Do misy vsypeme 250 g univerzálnej zmesi a pridáme kvások. Cesto necháme asi 15 minút kysnúť. Lyžicou namočenou v oleji vykrajujeme kúsky cesta, z ktorého urobíme guľky. Rukami potretými olejom z guliek vytvarujeme langoše. Smažíme v rozpálenom oleji na panvici alebo vo fritéze dozlatista.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
21 g
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Pitná voda nesýtená
160 g