Kategórie receptov
Langoše s nivou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
36 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy vsypeme múku, osolíme a premiešame, prilejeme vlažnú vodu, rozdrobíme kocku droždia a starostlivo vypracujeme hladké, polotuhé cesto, ktoré necháme prikryté kysnúť asi 50 minút.
Lyžicou vykrojíme kúsky cesta, na pomúčenej doske ho zaguľatíme, prikryjeme a znovu necháme asi 10 minút kysnúť.
Kúsky cesta vytiahneme od stredu, okraje necháme silnejšie a placky ihneď vkladáme do horúcej masti tak, aby plávali. Vyprážame po oboch stranách, ihneď potrieme zmesou, posypeme pažítkou a podávame horúce.
Príprava zmesi: strúhaný syr s cesnakom rozmiešame s horúcim mliekom a prisypeme krájanú pažítku.
Droždie 42 g
42 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
1000 g
NIVA ORIGINÁL ZLATÁ porcie cca 125 g
200 g
Cesnak
3 g
Pažítka
5 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Olej slnečnicový
30 g