Kategórie receptov
Ovsená kaša s kefírom a zapečenými tvarôžkami
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
45 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vločky nasypeme do hrnca, zalejeme ich vodou a osolíme. Privedieme do varu a necháme približne 5 minút povariť. Občas premiešame od dna, aby sa kaša neprilepila. Keď sú vločky takmer uvarené, pridáme kefír a nasekaný kôpor a ešte chvíľu povaríme. Na panvici roztopíme polovicu masla a upečieme na ňom vajíčka ako volské oká. Odložíme bokom. Do prázdnej panvičky pridáme zvyšné maslo a až sa rozohreje, opečieme na ňom za stáleho miešania nakrájané olomoucké syrečky. Uvarenú kašu rozdelíme do misiek, na každú porciu dáme jedno volské oko a prelejeme opečenými syrečkami.
Vytlačiť recept (PDF)BABIČKA Kefír 3,3% 950 g
60 g
Olomoucké tvarôžky Venčeky 125 g
125 g
Kôpor
2 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Vajcia
100 g
BABIČKA Maslo 250 g
40 g
Jedlá soľ
2 g