Kategórie receptov
Pečená špargľa s holandskou omáčkou
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Špargľu rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie. V miske zmiešame lyžicu prepusteného masla so soľou a čiernym korením a touto zmesou špargľu potrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 10 minút. Medzitým si pripravíme holandskú omáčku. Nad parou vyšľaháme žĺtky. Vznikne nám nadýchaná pena, do ktorej pomaly zašľahávame prepustené maslo, kým nezískame hladký krém. Ochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou. Takto pripravenou omáčkou prelejeme pečenú špargľu a môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)
Špargľa zelený
300 g
Citróny
15 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
30 g
Žítok
84 g