Kategórie receptov
Plnené zemiaky sa syrom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky v šupke uvaríme do polomäkka. Potom ich olúpeme, zrežeme a vnútro vydlabeme. Zmiešame žĺtok, nastrúhaný syr (goudu), soľ, červenú papriku, petržlenovú vňať, jogurt a prelisované vnútra zemiakov. Touto zmesou plníme vydlabané zemiaky. Zakryjeme zrezanou hlavičkou, dáme do vymasteného pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre. Na záver ozdobíme paradajkami a zelenou paprikou.
Vytlačiť recept (PDF)
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
100 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
60 g
Zemiaky
320 g
Paprika zelená
100 g
Paradajky
100 g
Olej repkový
40 g
Petržlenová vňať
4 g
Žítok
60 g
Paprika sladká mletá
4 g