Kategórie receptov
Quinoa hamburger
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
75 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkvu, cibuľu, papriku a cesnak (3 strúčiky) nakrájajte na malé kocky. Na troche olivového oleja osmažte zeleninu s troškou soli. Uvarte quinou v 600 ml vody na strednom ohni, keď sa začne variť, pridajte soľ, zakryte a varte asi 10 minút a 5 minút nechajte odpočívať. Keď je treba, vodu sceďte. Quinou zmiešajte so zeleninou, pridajte koriander, sójovou omáčku, strúhanku, ochuťte soľou a korením a nechajte vychladnúť. Z cesta vyformujte hamburgery a upečte z oboch strán dozlata. Na kaizerku položte šalát, rajčinu, hamburger, klíčky a jogurt a podávajte.
Vytlačiť recept (PDF)STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
30 g
Mrkva
80 g
Cibuľa voľná
160 g
Paprika červená
100 g
Paradajky
50 g
Cesnak
9 g
Olivový olej
30 g
Mleté čierne korenie
1 g
Sójová omáčka
15 g
Koriander čerstvý
4 g
Quinoa biela
80 g
Jedlá soľ
2 g
Hamburger Buns BIO 250 g
500 g
RAJO Laktofree jogurt smotanový biely 145 g
145 g