Kategórie receptov
Slané bezlepkové krekry
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do misky dáme olej, smotanu, med a soľ (3 g) a rozmiešame ich do krémova. Potom pridáme 1 šálku bezlepkovej múku Promix UNI a presne pol šálky vody a lyžicou vymiešame na cesto. Cesto sa pekne spojí a vytvorí guľu. Povrch gule pomúčime ešte trochou Promix UNI múky, vložíme ju medzi dva hárky papiera na pečenie a vyvaľkáme asi na hrúbku 1 mm. Horný list papiera dáme bokom. Vyvaľkané cesto kolieskom nakrájame na malé kúsky (vytvarujeme si krekry – štvorce, obdĺžniky, trojuholníky a pod.). A tie nožom podberáme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pokropíme vodou (najlepšie to ide rozprašovačom), posypeme soľou, čiernym korením a rascou.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
15 g
Olivový olej
10 g
Med včelí kvetový
5 g
Pitná voda nesýtená
125 g
Mleté čierne korenie
3 g
Rasca
3 g