Slané croissanty bez lepku
Postup prípravy
Z múky, tvarohu, mäkkého masla, 2 vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.
Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút. kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda.
Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku.
Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.
Vytlačiť recept (PDF)