Kategórie receptov
Slané florentínske muffiny bez lepku
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
47 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Špenátové listy a bazalku (4 PL) si nasekáme najemno a parmezán nastrúhame. Maslo si rozpustíme a ešte horúce ho vyšľaháme vo väčšej mise s mliekom a vajcami izbovej teploty. V druhej mise zmiešame suché prísady, múku, kypriaci prášok, soľ a cukor.
Potom opatrne gumenou varechou zmiešame suché prísady s vyšľahanými, kým nezískame hladké cesto. Nakoniec zapracujeme do zmesi krémový syr, jogurt, parmezán,špenát, bazalku a provensálske korenie. Košíčky na mafiny poukladáme do formy a cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov. Cesto je pomerne lepkavé, preto ak máte,použite na to zmrzlinovú naberačku. Mafiny pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C približne 20-25 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
280 g
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
50 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Philadelphia original 125 g
200 g
Bazalka čerstvá
15 g
Parmezán
50 g
Cukor kryštál
5 g
Vajcia
100 g
Špenátové listy
120 g
Kypriaci prášok do pečiva
12 g
Maslo
60 g
Provensálske byliny
5 g