Kategórie receptov
Špenátový koláč
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
39 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Tuk nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme múku, vodu, 2 žĺtky a soľ a vypracujeme hladké cesto. To uložíme na chvíľku do chladničky, aby sa dobre vaľkalo.
Cesto rozvaľkáme do okrúhlej formy a popicháme. Na rozpálenom oleji speníme cibuľku, pridáme rozdrvený cesnak a špenát. Zmes osolíme, okoreníme a dáme schladiť. Následne vmiešame kyslú smotanu, nastrúhaný syr a 3 vajcia. Upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 25 – 30 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
350 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
200 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
200 g
Cibuľa voľná
320 g
Cesnak
10 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Olej repkový
40 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
5 g
Maslo
250 g
Žítok
56 g
Špenát zmrazený
400 g