Kategórie receptov
Špenátový nákyp
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zo surovín (75 g múky, 15 g rastlinného tuku, 25 g masti, 1 lyžica studenej vody) vypracujeme cesto a dáme ho ochladiť na 15 minút. Potom ho rozvaľkáme na veľkosť formy, vrátane bokov, cesto musí pokryť formu aspoň do výšky 2 – 3 cm. Cesto vyplníme rozmrazeným špenátom. Rozšľaháme vajce, zmiešame s Cottage Cheese, smotanou a pridáme koreniny. Zmesou pokryjeme špenát a posypeme strúhaným Čedarom. Pečieme 25 - 35 minút pri teplote 200 °C. Nákyp je chutný aj studený.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
75 g
Sadlo
25 g
Vajcia
50 g
Špenát zmrazený
125 g
BABIČKA Maslo 250 g
15 g
VIOLIFE PLÁTKY s príchuťou CHEDDAR 140 g
25 g
RAJO Laktofree cottage cheese 180 g
115 g