Kategórie receptov
Tekvicové bezlepkové halušky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
62 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tekvicové pyré si pripravíme tak, že tekvicu Hokkaidó dôkladne umyjeme a postrúhame na jemnom strúhadle (aj so šupkou). Na olivovom oleji dusíme asi 20 minút. Môžeme rozmixovať. Potom všetky suroviny na halušky (tekvicové pyré by nemalo byť úplne horúce) zmiešame a necháme asi 5 – 10 minút odležať. Potom dobre ručne prehnetieme. Podsypávame si napr. kukuričnou hladkou múkou. Z cesta vytvárame halušky, ktoré varíme v mierne osolenej vode podľa veľkosti asi 4 – 6 minút. Hotové ich premiešame s maslom a posypeme parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
70 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
300 g
Tekvica Hokkaido
400 g
Olivový olej
15 g
Parmezán
200 g
Vajcia
50 g
Maslo
20 g