Kategórie receptov
Tekvicové halušky so syrom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
59 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ošúpeme tekvicu a zemiaky a nakrájame ich na kocky. Uvaríme ich v slanej vode domäkka a pretlačíme cez pučidlo. Pridáme múku (množstvo sa mení podľa kvality zemiakov), 2 vajce a soľ a pripravíme si jednoliate cesto, ktoré rozdelíme na niekoľko kusov. Z každého kusa vyvaľkáme valček hrubý ako prst, z ktorého povykrajujeme asi 2 cm dlhé halušky a dotvarujeme vidličkou. Posypeme ich trochou múky. Na panvici zahrejeme smotanu, v ktorej rozpustíme syr (Gorgonzola) a dochutíme pažítkou. Omáčka je hotová. Halušky uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody. Uvarené budú po vyplávaní na povrch. Scedíme, polejeme syrovou omáčkou a ozdobíme zvyšnou pažítkou.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
200 g
NIVA ORIGINÁL ZLATÁ porcie cca 125 g
100 g
Zemiaky
300 g
Tekvica Hokkaido
200 g
Pažítka
8 g
Muškátový orech celý
1 g
Vajcia
100 g
Smotana na šľahanie
200 g