Kategórie receptov
Tekvicové karbonátky
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cícer si namočíme deň dopredu. Vodu zlejeme a varíme v čerstvej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Cícer rozmixujeme v nožovom mixéri. Pšeno 2× sparíme horúcou vodou (zalejeme vriacou vodou a vodu zlejeme). Varíme v osolenej vode cca 15 – 20 minút. Necháme vychladnúť. Tekvicu vydlabeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche oleja. Pridáme nastrúhanú tekvicu, sójovú omáčku, čierne korenie a dusíme do zmäknutia. Necháme vychladnúť. Tekvicu, pšeno a mixovaný cícer zmiešame v mise. Pridáme bylinky, horčicu a múku. Zmes premiesime a necháme 30 minút odležať v chladničke. Vlhkými rukami tvarujeme karbonátky a obalíme v strúhanke. Smažíme na panvičke na troche oleja z oboch strán.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
120 g
Horčica plnotučná 450 g
20 g
Cibuľa voľná
150 g
Tekvica Hokkaido
580 g
Olivový olej
60 g
Kukuričná múka 1 kg
40 g
Mleté čierne korenie
6 g
Petržlenová vňať
12 g
Sójová omáčka
30 g
Majoránka sušená
12 g
Ligurček
12 g
Cícer
100 g
Pšeno
80 g