Kategórie receptov
Zapečená tekvica s kukuricou a cuketou
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
52 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tekvicu zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Dáme ju variť do vriacej osolenej vody, po pár minútach pridáme na kocky nakrájanú cuketu. Varíme do mäkka a potom scedíme. Rozohrejeme maslo, osmažíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu s cesnakom a necháme zozlatnúť. V miske zmiešame uvarenú tekvicu a cuketu s opečenou cibuľkou, pridáme kukuricu, kyslú smotanu, majonézu, vajce a premiešame. Zmes ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Na pekáč dáme papier na pečenie a pripravenú zmes, ktorú posypeme trochu strúhanky a nastrúhaným čedarom alebo parmezánom. Dáme zapiecť do rúry na 30 min. pri 180 °C. Podávame ozdobené nasekanými bylinkami.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
10 g
Vegan Mayo 250 g
90 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
180 g
Cibuľa voľná
80 g
Cuketa
150 g
Cesnak
2 g
Tekvica Hokkaido
500 g
Parmezán
200 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
80 g
Petržlenová vňať
2 g
Kukurica
150 g
Koriander čerstvý
2 g