Zelerové gnocchi
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na teplotu 180 °C. Očistený zeler nakrájame na kusy a dáme do pekáča. Pokvapkáme olejom a pečieme 30 minút. Medzitým uvaríme zemiaky v šupke a zlejeme ich. Olúpeme ich a mierne vychladené nastrúhame. Osolíme a okoreníme. Pridáme vychladený a nastrúhaný pečený zeler. Primiešame parmezán s múkou a vajcom a na pomúčenej pracovnej ploche vypracujeme mäkké, nelepivé cesto. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej vyvaľkáme na prst hrubý valček.
Nakrájame ich na centimetrové kúsky a tie nasypeme do vriacej vody. Varíme 2 až 3 minúty, kým nevyplávajú na hladinu. Hotové gnocchi zlejeme. Nasypeme ich do panvice s rozohriatym maslom. Orestujeme dozlatista, pridáme umytý a osušený špenát a necháme zavädnúť. Rozdelíme na taniere, posypeme rozdrobeným syrom a nasucho orestovanými orechmi.
Vytlačiť recept (PDF)