Kategórie receptov
Zemiakové placky s Hraškou
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Olúpané surové zemiaky jemne nastrúhame a zmiešame s Hraškou, korením, rozotretým cesnakom, majoránom, soľou a dobre rozmiešame. Podľa potreby pridáme Hrašku a vodu. Pripravené cesto nalievame odmeranou naberačkou do rozpáleného tuku na panvicu, rozotrieme na rovnomernú, cca 0,5 cm hrubú placku a pečieme z oboch strán dozlatista. Po vybratí necháme prebytočný tuk odkvapkať na sitku a papierovom obrúsku.
Vytlačiť recept (PDF)
Hraška na zahusťovanie 250 g
100 g
Zemiaky
600 g
Cesnak
10 g
Olej slnečnicový
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Majoránka sušená
2 g