Kategórie receptov
Čerstvé cestoviny s rukolovým pestom
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Suroviny na cesto (vajce, voda, múka) trpezlivo hnetieme, kým sa nám nepodarí vytvoriť vláčne, dobre tvarovateľné cesto. Dávku si prispôsobíme počtu stravníkov. Cesto necháme odpočinúť tak 30 min. chránené pred oschnutím a môžeme tvarovať cestoviny. Rozvaľkáme na čo najtenší plát (1 – 2 mm) a krájame nožom alebo kolieskom pruhy cca 8 mm široké (tagliatelle). Cestoviny môžeme ihneď variť vo vriacej, mierne osolenej vode 10 – 12 min. Môžeme ich tiež niekoľko dní uchovať v chladničke v mikroténovom obale. Všetky suroviny na pesto spoločne rozmixujeme. Pesto vmiešame do horúcich cestovín. Môžeme ešte posypať trochou parmezánu a servírujeme.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
100 g
Cesnak
3 g
Rukola praná
40 g
Olivový olej
40 g
Vlašské orechy jadrá
20 g
Parmezán
20 g
Pitná voda nesýtená
10 g