Kategórie receptov
Cestoviny aglio olio peperoncino
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
74 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Špagety varíme v značne osolenej vode, až kým nebudú „al dente“ (na zhryz). Cesnak a papričky nakrájame ostrým nožom na veľmi tenké plátky. Petržlenovú vňať (ak máme čerstvú) posekáme. Do panvice pridáme olivový olej, plátky cesnaku a posekané papričky. Na miernom plameni ohrejeme, pozor, nesmažíme! Cesnak sa nesmie sfarbiť. Panvicu zložíme z platne, pridáme scedené špagety, premiešame, pridáme petržlen, znovu premiešame a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
Cesnak
10 g
Paprika červená chilli
10 g
Olivový olej
30 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Petržlenová vňať
2 g
Kukuričné cestoviny - špagety 500 g
180 g