Kategórie receptov
Cestoviny fusilli s tekvicovým pyré
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
85 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv pokrájame asi polovicu strednej tekvice Hokaido na mesiačiky, poukladáme ich do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, trochu posolíme a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Tekvicu pečieme nezakrytú asi 20 – 30 minút, kým nezmäkne. Potom kúsky tekvice preložíme do vyššej nádoby, pridáme trochu masla, pár lístkov čerstvej šalvie a tyčovým mixérom rozmixujeme na hladké pyré. Prípadne pridáme trochu vody či vývaru. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s trochou oleja domäkka a následne ich prepláchneme vodou. Uvarené cestoviny premiešame s tekvicovým pyré, navrch dáme pár lístkov čerstvej šalvie a trochu pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s nastrúhaným parmezánom a čerstvo pomletým čiernym korením.
Vytlačiť recept (PDF)
Penne 250 g
200 g
Šalvia
10 g
Tekvica Hokkaido
200 g
Olivový olej
10 g
Parmezán
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
10 g