Kategórie receptov
Cestoviny s omáčkou pesto
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
55 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Kým sa uvaria, pripravíme si omáčku pesto. Do kuchynského mixéra s rotačným nožom dáme hrsť píniových alebo kešu orieškov, ktoré sme si nasucho opražili na panvici. Pridáme hrsť umytej a osušenej bazalky, na plátky nakrájaný väčší cesnak a rozmixujeme. Prilejeme citrónovú šťavu a postupne prilievame olej, kým nie je zmes hladká. Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie a parmezán. Znovu premixujeme. Pokiaľ sa nám zdá pesto husté, môžeme ho rozriediť olejom. Naopak, ak je príliš riedke, môžeme pridať ešte trochu parmezánu. Uvarené cestoviny scedíme a ihneď premiešame s omáčkou pesto. Ozdobíme lístkami bazalky a hoblinami parmezánu.
Vytlačiť recept (PDF)
PROCEL® - štandardné bezgluténové cestoviny 250 g
250 g
Cesnak
3 g
Citróny
10 g
Bazalka čerstvá
8 g
Olivový olej
50 g
Parmezán
50 g
Mleté čierne korenie
2 g