Kategórie receptov
Ravioli s čerstvým syrom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
59 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zo všetkých ingrediencií (múka, 2 vajcia, 3 vaječné žítky, 1 PL (kukuričného) oleja, 50 ml vody) vymiešame tuhé cesto, ktoré necháme postáť. Syr (ovčí, kozí) pretlačíme cez sitko, pridáme varený roztlačený zemiak, dobre zamiešame a pridáme trochu bazalky a štipku soli. Cesto rozvaľkáme, radielkom povykrajujeme kolieska a do stredu vložíme čajovú lyžičku plnky. Okraj cesta potrieme rozšľahaným vajcom, prikryjeme druhou časťou kolieska a zatlačíme okraje. Varíme v slanej vode 4 minúty. Dochutíme podľa chuti roztopeným maslom.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
300 g
Zemiaky
80 g
Bazalka čerstvá
5 g
Pitná voda nesýtená
50 g
Olej repkový
10 g
Vajcia
150 g
Žítok
83 g
BABIČKA Maslo 250 g
50 g
Jedlá soľ
5 g