Kategórie receptov
Šošovicové ragú so špagetami
Počet ingrediencií
18
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
190 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Olej rozpálime vo veľkej hlbokej panvici, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a opekáme 15 – 20 minút, aby všetko zmäklo. Na posledné 3 minúty dáme do panvice aj cesnak. Potom vmiešame červenú šošovicu, až sa obalí tukom, pridáme aj paradajky z plechovky, pyré, oregano, bazalku, cukor, tymian, 2 bobkové listy a vývar. Privedieme do varu, znížime plameň a necháme 40 – 50 minút prebublávať. Šošovica by mala zmäknúť a zmes zhustnúť. Podľa chuti osolíme. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Ragú podávame so špagetami posypané parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
200 g
Mrkva
100 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
3 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
30 g
Zeler stopkový
50 g
Parmezán
150 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Cukor kryštál
3 g
Tymián
3 g
Zeleninový bujón
10 g
Oregáno drvené
3 g
Krájané paradajky
200 g
Bobkový list
0.2 g
Šošovka
500 g
Kukuričné cestoviny - špagety 500 g
500 g