Kategórie receptov
Špagety Carbonara
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
80 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do širokého hrnca vložíme slaninku nakrájanú na prúžky a opražíme na oleji na miernom ohni. Odstavíme a odložíme na teplé miesto. Medzitým v mise vyšľaháme 4 žítky, pridáme polovičné množstvo syra (25 g) a značné množstvo čerstvého mletého čierneho korenia. Špagety uvaríme v dostatočnom množstve slanej vody „al dente“, scedíme a preložíme do hrnca so slaninkou. Zamiešame, odstavíme a hneď do nich vylejeme vyšľahané vajcia. Dobre zamiešame a okamžite podávame na tanier. Dochutíme syrom.
Vytlačiť recept (PDF)Džiugas Mild 180 g / 12 mesiacov
50 g
Váhalova slanina
100 g
Olivový olej
12 g
Mleté čierne korenie
2 g
Smotana na šľahanie
25 g
Žítok
112 g
Kukuričné cestoviny - špagety 500 g
400 g