Kategórie receptov
Špagety s bravčovým mäsom a paradajkami
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
80 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Špagety uvaríme takmer domäkka v mierne osolenej vode, necháme odkvapkať a premastíme 1/5 dávky oleja. Olúpanú a nakrájanú cibuľu osmažíme na zvyšnej časti oleja, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, krátko osmažíme, osolíme, okoreníme a dusíme 20 – 30 minút. K podusenému mäsu pridáme pokrájané paradajky a spolu krátko podusíme. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak, zmes krátko podusíme a podľa potreby prisolíme. Špagety premiešame s omáčkou a na záver posypeme nastrúhaným syrom.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
80 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
80 g
Cibuľa voľná
80 g
Bravčové pliecko
300 g
Olej repkový
100 g
Mleté čierne korenie
2 g
Krájané paradajky
400 g
Kukuričné cestoviny - špagety 500 g
360 g