Kategórie receptov
Špagety s hubovou omáčkou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
69 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Huby pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. V osolenej vode uvaríme špagety na zhryz. Potom ich zlejeme a necháme odkvapkať. Medzitým v hrnci rozohrejeme olej a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu a cesnak. Vmiešame huby a podusíme. Prilejeme víno, vodu s bujónom a privedieme do varu. Omáčku osolíme, okoreníme a ochutíme mletým novým korením. Vmiešame tymian. Omáčku zmiešame so špagetami a posypeme syrom.
Vytlačiť recept (PDF)
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
50 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
5 g
Citróny
5 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tymián
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Nové korenie
0.5 g
Huby čerstvé
150 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
10 g
Kukuričné cestoviny - špagety 500 g
150 g