Kategórie receptov
Špagety s krevetami
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
84 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cesnak (4 strúčiky) ošúpeme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Na rozohriatom oleji cesnak opražíme. K cesnaku pridáme krevety, dochutíme korením - soľou, mletým čiernym korením a kurkumou podľa chuti. Chvíľu krevety s cesnakom podusíme, potom primiešame paradajky a smotanu. Za občasného miešania chvíľku povaríme. Špagety po dovarení prepláchneme studenou vodou a opatrne vmiešame do nich krevetovú zmes. Servírujeme dozdobené nadrobno nasekanými bylinkami.
Vytlačiť recept (PDF)Paradajky
150 g
Cesnak
4 g
Bazalka čerstvá
3 g
Olivový olej
20 g
Krevety obielené
300 g
Mleté čierne korenie
1 g
Smotana na šľahanie
200 g
Oregáno drvené
3 g
Kurkuma mletá
4 g
Kukuričné cestoviny - špagety 500 g
400 g
Jedlá soľ
2 g