Domáce bezlepkové piškóty
Postup prípravy
Do väčšej misy dáme 4 vajcia s oboma cukrami (70 g krupicového cukru a 70 g práškového cukru) a vyšľaháme mixérom do peny. Postupne pridávame preosiatu múku a gumenou varechou jemne zamiešavame do zmesi. Nakoniec ešte premiešame trochu metličkou, aby sme z cesta odstránili hrudky.
Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nanášame do pripraveného plechu. Ak máme plech s tvarovanými formami na dlhé piškóty, vymastíme ho trochou oleja a napĺňame cestom po okraj.
Ak máme obyčajný plech, vystelieme ho papierom na pečenie a striekame cesto v tvare piškót dlhých približne 10 cm. Keď máme cesto nastriekané, posypeme ho krupicovým cukrom, čím získame efekt talianskych piškót “Savoiardi”.
Dáme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme cca 7 – 8 minút do zlatista.
Vytlačiť recept (PDF)