Kategórie receptov
Čokoládová pena s pečeným ananásom a malinami
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
54 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Smotanu privedieme do varu, stiahneme zo sporáka a pridáme čokoládu, 3/4 masla a med, všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme. Ananás očistíme a nakrájame na kolieska, stred vykrojíme. Kolieska ananásu opekáme na rozpustenom zvyšnom masle s cukrom dozlatista. Nakoniec podávame kolieska ananásu na tanieri, ozdobíme striekanou čokoládovou penou a rozpustenou zmrzlinou s malinami, ktorú ešte premiešame ako omáčku.
Vytlačiť recept (PDF)
Horká čokoláda 70% 80 g
175 g
Ananás
400 g
Med včelí kvetový
40 g
Cukor kryštál
20 g
Smotana na šľahanie
400 g
Maslo
110 g