Kategórie receptov
Jablčná nepečená torta
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
85 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Piškóty natrieme z jednej strany marmeládou a poukladáme ich nenatretou stranou nahor do väčšej sklenenej misy. Pokvapkáme griotkou alebo malinovým likérom (100 ml), postrúhame trochou čokolády (80 g) a posypeme polovicou malín. Postup zopakujeme (natrieme marmeládou, pokvapkáme 100 ml likéru, posypeme (bielou) čokoládou (80 g) a malinami). Všetko dôkladne stlačíme a misu dáme do chladničky. Mlieko s (bielou) čokoládou (20 g), žĺtkami, cukrom a solamylom privedieme za stáleho miešania do varu a zahrievame do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť a nalejeme ho na malinovú vrstvu. Navrch vyšľaháme smotanu a posypeme zvyškom strúhanej (bielej) čokolády. Necháme vychladiť.
Vytlačiť recept (PDF)
Piškóty bezlepkové 120 g
300 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
600 g
Horká čokoláda 70% 80 g
200 g
Maliny čerstvé
300 g
Cukor kryštál
50 g
Smotana na šľahanie
250 g
Žítok
112 g
Solamyl 200 g
10 g