Kategórie receptov
Orechové medové sušienky bez lepku
Počet ingrediencií
2
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
29 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Medové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho aspoň pol hodinu pri izbovej teplote. Potom ho premiesime na pracovnej doske, kým nie je pružné a dobre sa s ním pracuje. Z cesta vyšúľame valček s priemerom asi 3 cm, nakrájame ho na rovnaé kúsky (asi 1 cm hrubé), z ktorých potom vytvarujeme guľky ako vlašský orech. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, pomocou pohára ich stlačíme a vytvarujeme dukátiky. Na každý uložíme polovicu orecha. Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 13-15 minút. Z tejto dávky nám vyšlo asi 30 ks chrumkavých medových sušienok.
Vytlačiť recept (PDF)Hotové bezgluténové cestá 500 g
500 g