Zavrieť reklamu
Kategórie receptov
FILTRÁCIA

Orechové medové sušienky bez lepku

Počet ingrediencií
2
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
29 g
Čas prípravy
30 minut
 
Bez lepku Bez lepku

Postup prípravy

Medové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho aspoň pol hodinu pri izbovej teplote. Potom ho premiesime na pracovnej doske, kým nie je pružné a dobre sa s ním pracuje. Z cesta vyšúľame valček s priemerom asi 3 cm, nakrájame ho na rovnaé kúsky (asi 1 cm hrubé), z ktorých potom vytvarujeme guľky ako vlašský orech. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, pomocou pohára ich stlačíme a vytvarujeme dukátiky. Na každý uložíme polovicu orecha. Pečieme v rozohriatej rúre na 160 stupňoch asi 13-15 minút. Z tejto dávky nám vyšlo asi 30 ks chrumkavých medových sušienok.

Vytlačiť recept (PDF)
Hotové bezgluténové cestá 500 g
500 g
Hotové bezgluténové cestá 500 g
Hotové bezgluténové cestá 500 g
Výrobca
Novalim s.r.o.
Nutričné hodnoty na: 100g Porcie (50g)
Sacharidy 57g 28g
Cukry 15g 7,5g
Proteiny 3,2g 1,6g
Tuky 21g 10g
Vláknina 1,5g 0,8g
Energie 1791Kj 896Kj
Bez lepku Bez lepku
Vlašské orechy jadrá
30 g
Vlašské orechy jadrá
Vlašské orechy jadrá
Výrobca
Potraviny bez dodávateľa
Nutričné hodnoty na: 100g Porcie (3g)
Sacharidy 7g 0,2g
Cukry 2,6g 0,1g
Proteiny 15g 0,5g
Tuky 6,5g 0,2g
Vláknina 6,7g 0,2g
Energie 2833Kj 85Kj
Bez lepku Bez lepku