Brownies bez lepku
Postup prípravy
Predhrejeme si rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu. Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3-5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu do zlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo. Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom 3 vajíčka a soľ. Nakoniec do zmesi preosejeme kakaový prášok a Zlatý Klas. Zamiešame vareškou a nalejeme na pripravený plech. Pečieme asi 30-40 min na 170 stupňoch, koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Skúšame špajlou, či už je zvnútra prepečený. Ak vytiahneme špajlu suchú, tak je. Hotové brownies nakrájame a každý kúsok ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Vytlačiť recept (PDF)