Kategórie receptov
Čertove rožky
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
18
Sacharidy na jednu porciu
54 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zo surovín (1 kg polohrubej múky, 3 dcl oleja, 1/2 litra teplého mlieka,1 droždie, 3 lyžice kryštálového cukru, štipka soli) na prípravu cesta zamiesime cesto. Nie je nutné, aby cesto stálo a kyslo. Zamiesené a vypracované cesto rozdelíme na 7 bochníkov. Každý bochník rozvaľkáme a rozkrojíme na 8 trojuholníkov. Trojuholníky naplníme ochutenou tvarohovou plnkou a stočíme do tvaru rožka. Vznikne nám 56 rožkov, ktoré postupne ukladáme na suchý plech. Rožky potrieme žĺtkom a pečieme v rúre 20 minút pri 180 stupňoch. Upečené rožky posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
42 g
JIZERKA - prirodzene bezlepková zmes univerzálna 1000 g
1000 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Cukor kryštál
45 g
Hrozienka
40 g
Olej repkový
300 g
Škoricový cukor
12 g
Žítok
28 g
Vanilkový cukor
24 g
Jedlá soľ
1 g