Kategórie receptov
Citrónový chlebík s makom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
89 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tofu nakrájame na malé kocky. Dáme ho do kuchynského robota spolu s (mandľovým) mliekom a cukrom. Rozmixujeme, aby nám v zmesi nezostali žiadne kúsky tofu. Zmes dáme do misky, pridáme kôru a šťavu z citrónov. Kokosový olej roztopíme (alebo normálny olej) a pridáme k zmesi. Všetko premiešame a pridáme preosiatu múku a kypriaci prášok. Nakoniec primiešame celý mak (2 PL). Cesto dáme do papierom na pečenie vystlanej formy na chlebík. Pečieme pri 175 °C približne hodinu. Po 40 minútach priebežne kontrolujeme. Chlebík je hotový, ak je špajľa pri pichnutí do stredu suchá. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
150 g
Citróny
100 g
Cukor múčka
10 g
Cukor kryštál
230 g
Olej repkový
30 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
4 g
Pohánková múka celozrnná 500 g
250 g
Mak modrý 350 g
30 g