Čokoládovo kávový metrový koláč bez lepku
Postup prípravy
Formu na srnčí chrbát vytrieme tukom a vysypeme bezlepkovou múkou, rúru predhrejeme na 170 stupňov.
150 g čokolády a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.
Bielky (4 ks) s cukrom vyšľaháme do tuha. Žĺtky (4 ks) rozmiešame s roztopenou čokládou s maslom.
Mandle (150 g mletých mandlí), bezlepkovú múku a 20 g jemnej silnej instantnej kávy premiešame a v dvoch dávkach ich zmiešame s vajíčkovo – čokoládovou zmesou. Napokon zľahka ale dôkladne primiešame tuhý sneh.
Nalejeme do formy a pečieme asi 50 minút. Špajlou odskúšame, či je koláč prepečený.
Koláč necháme vo forme asi 20 minút vychladnúť, potom ho opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Na polevu roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli, preosejeme do nej instantnú kávu (2 ČL), rozmiešame a pridáme olej (1 PL). Polejeme ňou koláč a necháme zaschnúť.
Vytlačiť recept (PDF)