Kategórie receptov
Čokoládový koláč pre jedného
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
1
Sacharidy na jednu porciu
58 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Múku, pohánkovú múku, kakao, kypriaci prášok a soľ preosejeme a zmiešame. Vajce s mliekom a čokoládovou nátierkou (2 PL nutely alebo inej čokoládovej nátierky alebo nugátu) rozšľaháme vidličkou a vlejeme do suchých prísad. Pridáme na kúsky nasekanú čokoládu a lyžicou premiešame. Cesto dáme do ohňovzdornej nádobky alebo hrubostenného hrnčeka a pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.
Medzitým si pripravíme hrušku. Vyberieme jaderník, nakrájame ju na kúsky, premiešame s cukrom a citrónovou šťavou a na strednom ohni trochu povaríme, kým sa cukor nerozpustí. Upečený čokoládový koláč pre jedného dozdobíme povarenou hruškou, posypeme trochou mletej škorice.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
24 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
50 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
12 g
Citróny
2 g
Hrušky zelené
30 g
Cukor kryštál
3 g
Vajcia
50 g
Škorica mletá
1 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
3 g
Pohánková múka hladká 500 g
12 g
Čokoláda na varenie 100 g
25 g