Kategórie receptov
Čokoládový koláč s jablkami
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V miske zmiešame kakao (3 PL), prášok do pečiva (1 ČL) a štipku soli. V druhej miske vymiešame vajíčka (2 ks), (kokosový) olej a cukor (1/2 hrnčeka). Pridáme fazule (z konzervy tak poriadne prepláchnutej vodou) a poriadne rozmixujeme na hladkú hmotu. Nakoniec zmiešame suchú a tekutú zmes. Na druhý krém rozmixujeme tofu, (sójové) mlieko (1/2 hrnčeka), agáve alebo medu (2 PL) a škrob (zemiakový). Takto pripraveným krémom nepravidelne polejeme čokoládovú vrstvu a lyžičkou urobíme mozaikový vzor. Nakoniec jablká (2 ks) nakrájame na menšie kúsky, ktoré na pripravené cesto rovnomerne rozložíme. V stredne veľkom plechu pečieme koláč cca 45 minút pri 180°C.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
125 g
Holandské kakao 100 g
45 g
Jablká červená
200 g
Med včelí kvetový
20 g
Cukor kryštál
120 g
Olej repkový
45 g
Vajcia
100 g
Rezistentný škrob
15 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Jedlá soľ
0.5 g
Fazuľa červené v sladkokyslom náleve
400 g