Crumble s ovocím
Postup prípravy
Na dno zapekacej misy nakrájame na kocky všetko ovocie. Množstvo závisí od veľkosti zapekacej misy, ale v zásade treba pokryť rovnomerne celé dno a navrstviť ovocie asi na výšku 2 cm. Ovocie posypeme mletou škoricou.
Na posýpku zmiešame v miske najprv suché prísady (100 g hladkej ryžovej múky, 100 g mletých mandlí, 1 PL pohánkovej múky, na špičku lyžičky mletého zázvoru, štipka soli, 100 g trstinového cukru, potom rukou rozrobíme zo suchých prísad a z rastlinného tuku (napríklad kokosového), ktorý sme nakrájali na kocky, mrveničku. Kľudne ponecháme v mrveničke väčšie kúsky. Ak chceme docieliť chrumkavý a skaramelizovaný povrch, môžeme celú mrveničku ešte posypať trstinovým cukrom.
Posýpkou zasypeme ovocie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu.
Vytlačiť recept (PDF)