Kategórie receptov
Desiatové muffiny
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tofu si najskôr rozmixujeme s mliekom v mixéri na hladkú hmotu. Tú vložíme do misky a pridáme popučený banán a zamiešame. Postupne pridávame sypké ingrediencie – špaldovú, kypriaci prášok, kokos, prípadne škoricu. Cesto osladíme medom. Zmes si môžete rozdeliť na dve časti a do jednej pridať kakao. Muffiny je najlepšie piecť v silikónových košíčkoch, aby sa neprilepili. Pečieme ich na 180 stupňoch asi 50 minút a pred vybratím ich skontrolujeme špáradlom. Vychladené ich vyklopíme a môžeme posypať cukrom, kakaom a podávať s ovocím alebo jogurtom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Holandské kakao 100 g
10 g
Banán
80 g
Kokos strúhaný
10 g
Med včelí kvetový
15 g
Škorica mletá
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Pohánková múka hladká 500 g
50 g