Kategórie receptov
Dobošový rez
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
101 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zo surovín si vypracujeme hladké cesto (600 g hl. múka, 140 g práškový cukor, 2 vajcia, 140 g masla, 200 ml mlieka a kypriaci prášok) a rozdelíme na 5 častí. Každé cesto rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu.
1 l mlieka, 10 lyžíc hrubej múky, 6 lyžíc kryštál. cukru a vanilkový cukor uvaríme. Do horúceho pudingu vmiešame kakao a čokoládu. 350 g masla vyšľaháme a opatrne po lyžiciach vmiešame vychladený puding na hladký krém. Natierame a skladáme postupne jednotlivé pláty na seba a vrchný plát natrieme a polejeme čokoládovou polevou.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1200 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
600 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
20 g
Cukor múčka
140 g
Cukor kryštál
100 g
Vajcia
100 g
Maslo
490 g
Vanilkový cukor
20 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Poleva tmavá 100 g
100 g