Dúhová roláda
Postup prípravy
Rúru nechajte zohriať na 200°C. Zmiešajte múku a prášok do pečiva. Rozšľahajte 3 vajcia s cukrom (100 g) elektrickým mixérom, kým nebudú nadýchané a svetlé. Pridajte suché ingrediencie a všetko spolu vymieste do vláčneho cesta. Nalejte cesto rovnomerne na papier na pečenie a nechajte ho piecť asi 5 minút. Upečené cesto opatrne prevráťte na iný papier na pečenie alebo inú vhodnú plochu. Opatrne z cesta odstráňte papier na pečenie, na ktorom bol koláč v rúre. Zakryte koláč utierkou a nechajte ho vychladnúť. Jemne vyšľahajte šľahačku, kým nebude nadýchaná. Pridajte smotanový syr a opatrne dochuťte cukrom (4 PL) a citrónovou šťavou. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte citrónovú šťavu a/alebo cukor. Rovnomerne rozotrite tri štvrtiny plnky na upečené cesto a opatrne zrolujte. Zvyšnou štvrtinou plnky potrite celý povrch rolády. Roládu ozdobte ovocím podľa vášho výberu (ideálne bobuľovitým). Čím viac ovocia, tým lepšie.
Vytlačiť recept (PDF)