Kategórie receptov
Dvojfarebný tvarohový koláč
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
14
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme si potrebné suroviny. Cesto pripravíme z uvedených surovín (2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 balenie prášku do pečiva, ½ hrnčeka oleja, 2 PL kakaa, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia), ktoré spolu vyšľaháme. Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín (2 ks ochuteného tvarohu (hrozienka-vanilka), 1 hrnček mlieka, 2 ks vajcia, rum (podľa chuti)). Plech potrieme olejom a vysypeme múkou. Na plech vylejeme cesto a urovnáme. Navrch nanesieme tvarohovú plnku. Koláč pečieme približne 50 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Hotový koláč ozdobíme postrúhanou čokoládou a podávame s kopčekom šľahačky.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Horká čokoláda 70% 80 g
100 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
400 g
Olivový olej
125 g
Cukor múčka
200 g
Hrozienka
50 g
Vajcia
200 g
Vanilkový cukor
32 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
RAJO Vegan topping dezert 200 ml
280 g