Kategórie receptov
Jablčné šišky
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
42 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy nalejeme teplú vodu, do nej rozdrobíme 16 g čerstvého droždia alebo nasypeme instantné. Pridáme olej, cukor, 1 vajce a 1 žĺtok, múku, citrónovú kôru, soľ. Premiešame, necháme 10 minút odpočinúť. Podľa konzistencie pridáme múku tak, aby sa cesto nelepilo. Do cesta ešte pridáme 1 lyžičku škorice a na malé kocky nakrájané a olúpané jablko. Cesto vyklopíme na pracovnú plochu, odoberáme menšie kúsky a tvarujeme guľky, šišky alebo iné tvary. Necháme chvíľu kysnúť. Smažíme na oleji. Usmažené osušíme na papierovej utierke a obalíme v práškovom cukre zmiešanom so škoricou.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
400 g
Jablká červená
50 g
Pitná voda nesýtená
220 g
Cukor kryštál
50 g
Olej repkový
40 g
Vajcia
50 g
Žítok
28 g
Vanilkový cukor
10 g
Škorica mletá
10 g
Citrónová kôra
1 g
Droždie 7 g
7 g