Kategórie receptov
Jablčník
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
60 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do múky rozporciujeme maslo, pridáme štipku soli, cukor (80 g), kypriaci prášok (1/2 balíčku), citrónovú šťavu (šťava z 1/2 citróna), 2 žĺtky a smotanu (5 PL). Cesto dobre vymiesime a rozdelíme na polovice. Jeden diel rozvaľkáme, prenesieme na plech, posypeme jablkami pokrájanými nadrobno, cukrom (70 g) a prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta. Potrieme osladeným mliekom, popicháme vidličkou a upečieme. Ak máme orechy, pomletými môžeme koláč posypať.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Citróny
25 g
Jablká červená
750 g
Vlašské orechy jadrá
50 g
Cukor kryštál
150 g
Vajcia
100 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
BABIČKA Maslo 250 g
100 g
Jedlá soľ
0.5 g
RAJO Laktofree kyslá smotana 200 g 14%
75 g