Jablkové pité bez lepku
Postup prípravy
2 balenia lineckého cesta osobitne najprv dobre premiesime na doske (môžeme ju pomúčiť bezlepkovou múkou Promix UNI). Keď je cesto zmknuté a dobre sa tvaruje, vyvaľkáme z neho tenší plát, ktorý uložíme na dno plechu na pečenie alebo do väčšej okrúhlej tortovej formy. Začistíme okraje.
Očistené a nastrúhané jablká necháme chvíľu odstáť a potom z nich vyžmýkame prebytočnú tekutinu. Jablká premiešame s cukrom (asi 100 g) a mletou škoricou a nanesieme ich na prvú vrstvu cesta. Uhladíme a zarovnáme povrch.
Druhú časť cesta rovnako spracujeme, vyvaľkáme a opatrne ňou prikryjeme jablká. Cesto popicháme vidličkou.
Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 – 30 minút, kým sa nám cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda.
Odstavíme, necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)